Jahodové tortičky
Doba prípravy: 10 min.
Doba pečenia: 18 min. na 180 °C
INGREDIENCIE NA 6 TORTIČIEK:
• 1/2 šálky nakrájaných jahôd • 3 lyžice rastlinného oleja
• Kôra a šťava z 1 citróna
• 1 pohár hladkej múky
• 1/2 šálky krupicového cukru
• 1 lyžička sódy bikarbóny
• 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva • 1/2 lyžičky soli
PRÍPRAVA:
1. Predhrejte rúru na 180 °C. Položte Silikónovú formu tortičky na studenú mriežku z rúry a odložte ju bokom.
2. Jahody rozmixujte v Supersonic šéfovi. Pridajte olej, citrónovú šťavu a kôru.
V Mise ultimátum 2 l zmiešajte zvyšné prísady. Jahodovú zmes nalejte do misy so suchými ingredienciami a miešajte, kým sa nevytvorí kompaktné cesto.
3. Cesto rovnomerne rozdeľte do dutín formy a pečte 15-18 minút. Podávajte ozdobené polevou podľa vlastnej voľby alebo bez nej.